CONSIDERATIONS TO KNOW ABOUT παθησεις σπονδυλικης στηλης

Considerations To Know About παθησεις σπονδυλικης στηλης

Considerations To Know About παθησεις σπονδυλικης στηλης

Blog Article

, του ήχου, του νερού, του φωτός, καθώς και του χεριού του θεραπευτή.

Τι είναι όμως πραγματικά η φυσιοθεραπεία και πώς αυτή μπορεί να μας βοηθήσει ουσιαστικά;

λυγισμένα όπως υποδεικνύει η εικόνα και τα πέλματα είναι σε επαφή με το κρεβάτι/δάπεδο.

Οι θέσεις αυτές διευρύνουν τον διαθέσιμο χώρο για τα νεύρα και μπορεί να κάνουν ευκολότερο για τους ανθρώπους που πάσχουν από σπονδυλική στένωση να ανακουφιστούν από τα συμπτώματά τους.

Με τον όρο "συντηρητική θεραπεία/αντιμετώπιση" αναφερόμαστε στον περιορισμό των δραστηριοτήτων του ασθενούς, στη χρήση ειδικού κηδεμόνα ή της γνωστής σε όλους ζώνης οσφύος και στη φυσικοθεραπεία.

Η φυσικοθεραπεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπείας για το αυχενικό σύνδρομο και ανακουφίζει πολύ από τον πόνο τον ασθενή. Η φυσικοθεραπεία μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μόλις παρέλθει η οξεία φάση του έντονου πόνου.

Προσφορές Εφημερίες Φαρμακείων Εφημερίες Νοσοκομείων Τιμές Καυσίμων Ταχυδρομικοί Κώδικες Στοιχεία Α.

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΗΛΗΣ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΕΡ ΓΙΑ ΚΗΛΗ

Δισκοκήλη/Προβολή δίσκου: Οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι που λειτουργούν ως “αμορτισέρ” μεταξύ των σπονδύλων τείνουν να αφυδατώνονται με την ηλικία.

Η επιπλοκή αυτή αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να οδηγήσει σε λίγες ώρες σε παράλληλη ισχαιμία του οργάνου με νέκρωση αυτού, με επακόλουθο να τεθεί σε κίνδυνο και η ζωή του ασθενούς.

Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες για την σπονδυλική στένωση, συμπεριλαμβανομένων:

Η κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου προκαλείται στον αυχένα από έντονο φορτίο που ασκείται στην περιοχή ή από απότομη εφαρμογή φορτίου με μη φυσιολογικό τρόπο (π.χ. τροχαίο ατύχημα).

Κήλη μπορεί να παρουσιαστεί σε παθησεις σπονδυλικης στηλης οποιονδήποτε και σε οποιαδήποτε ηλικία.

Η καλή υγεία εξαρτάται από τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος. Τα διάφορα συστατικά στοιχεία του σώματος, όπως τα κύτταρα, οι ιστοί και τα όργανα, λειτουργούν συντονισμένα και ομαλά χάρη στα ερεθίσματα που δέχονται από το νευρικό σύστημα, που είναι ο γενικός συντονιστής του σώματος.

Report this page